Bas Förbund logo

Verksamheten

Beskrivning av verksamheten

Brandholmens Båtklubb, bildades 1968 och har drygt 430 medlemmar. Klubben finns på Brandholmen i Nyköping med en ”ny” anläggning som byggdes för ca 15 år sedan.

Klubben har 295 båthallar och ca 120 uteplatser för vinterförvaring, f.n. har vi ingen egen brygganläggning eller sjösättningsverksamhet. För sjösättning av mindre båtar så finns det i närområdet en trailerramp som är öppen för alla. Behöver du hjälp med att lyfta båten i och ur vattnet så har vår granne Nyköpings Marincentrum (varvet) en kran för lyft upp till 17 ton. I Nyköpings gamla handelshamn så finns en kommunal kran som lyfter båtar på max 5 ton.

Vi har på området en spolplatta för tvätt av båtar, traktorer att hyra om du själv vill transportera din båt på vagn inom området eller till sjösättning på varvet eller i Nyköpings hamn. Det finns också en varmhall att hyra för dig som är medlem och vill stå inomhus i värmen och jobba med båten.

Vi beviljar medlemskap för dig som privatperson, företag får ej bedriva verksamhet inom området eller äga båthallar.

Som medlem välkomnar vi dig som förstår och stödjer idén med en allmännyttig ideell förening som ska främja båtlivet. Som medlem måste du vilja bidra med dina kunskaper, erfarenheter och arbetsinsatser. Medlemskapet förutsätter att du kan och vill bidra med detta och inte bara betala medlemsavgifter.